موضوع این مقاله در مورد آیت الله سید محمد حسینی بهشتی می باشد که در ابتدا زندگینامه کامل آیت الله دکتر بهشتی ، سپس نظر بزرگان در مورد آیت الله بهشتی و در آخر هم اخلاق و کردار و وصیت نامه شهید بهشتی پرداخته شده ، که فهرست این مقاله بصورت زیر است:
تولد آیت الله بهشتی
تحصیلات دکتر بهشتی
مبارزات سیاسی شهید بهشتی
سفر های آیت الله دکتر بهشتی
فعالیتهای آیت الله سید محمد حسینی بهشتی
آثار آیت الله بهشتی
شهادت دکتر بهشتی
زندگی سیاسی شهید بهشتی
جمهوری اسلامی از دید شهید بهشتی
روحانیت از دید شهید بهشتی
شهید بهشتی ، هم حسینى بود هم بهشتى
نظر آیت الله بهشتی در مورد موسیقی
وصیت نامه آیت الله دکتر بهشتی
دانلود کل زندگینامه آیت الله بهشتی (۱۰۸ صفحه) در ادامه مطلب
آیت الله سید محمد حسینی بهشتی
تولد آیت الله بهشتی
سید محمد حسینی بهشتی (۲ آبان ۱۳۰۷ در محلهٔ لُنبان اصفهان – ۷ تیر ۱۳۶۰ در تهران) که در ایران از او به شهید بهشتی نیز یاد میشود، سیاست مدار و فقیه ایرانی و اولین رئیس دیوان عالی کشور پس از انقلاب ایران در سال ۱۳۵۷، اولین دبیرکل حزب جمهوری اسلامی و نایب رئیس مجلس خبرگان قانون اساسی بود.
مبارزات سیاسی شهید بهشتی
هر چند که در سالهای ۱۳۲۹ و ۱۳۳۰ و ۱۳۳۱ در اعتصابات، اجتماعات و نشستهای سیاسی نهضت ملی شدن صنعت نفت در تهران و اصفهان شرکت میکرد، اما بهطور جدی اقدامات خود به رهبری روحالله خمینی را در سال ۱۳۴۱ و با تشکیل کانون دانش آموزان قم، با همراهی محمد مفتح، آغاز کرد.
آثار آیت الله بهشتی
سید محمد حسینی بهشتی کتابهایی از جمله : آموزش مواضع، از حزب چه میدانیم ، اقتصاد اسلامی ، اهمیت شیوهٔ تعاون ، بانکداری و قوانین مالی اسلام و … نوشته است
شهادت دکتر بهشتی
در ساعت ۷ و ۲۱ دقیقه هفت تیر سال ۱۳۶۰، بیش از ۷۲ تن از شخصیتهای برجسته کشور، از جمله نمایندگان مجلس و اعضای هیئت دولت در انفجاری در دفتر حزب جمهوری اسلامی به شهادت رسیدند.
زندگی سیاسی شهید بهشتی
اشخاصی بودند که آنقدری که من از آنها می شناسم از ابرار بوده اند از اشخاص متعهد بوده اند که در رأس آنها مرحوم شهید بهشتی است.(امام خمینی(ره))
جمهوری اسلامی از دید شهید بهشتی
افکار و اندیشههای شهید بهشتی که به سعهصدر و بلندنظری شناخته شده است در شکلگیری نظام جمهوری اسلامی ایران نقش تعیینکننده کننده داشت.
روحانیت از دید شهید بهشتی
در قرون اخیر که جنبش ها و نهضت های اسلامی متعددی در جهان اسلام و کشورهای اسلامی روی داده، همواره روحانیون نقش موثری در مبارزات ایفا کرده اند، اما در نهضت اسلامی مردم ایران که از اوایل دهه چهل آغاز گردید، روحانیت شیعه توانست به تنهایی در راس جریان مبارزات قرار گیرد و آن را مقتدرانه هدایت کند
شهید بهشتی ، هم حسینى بود هم بهشتى
خیلی ها فقط پشیمانند و افسوس می خورند. خیلىها هم دوست دارند باز هم برایشان تکرار شود؛ می خواهند باز هم آن چهره آسمانى، با نگاهى که در آن دوردستها به آسمان گرهخورده است و کمتر زمینى است و به آنها نگاه کند.
نظر آیت الله بهشتی در مورد موسیقی
مطلبی که پیش روی شماست، حاوی دو گفتار از شهید آیتالله دکتر سید محمد حسینی بهشتی است. گفتار نخست درباره حرمت موسیقی است که در سالیان حضور ایشان در آلمان (۱۳۴۹ـ۱۳۴۳) به عنوان امام مسجد و مرکز اسلامی هامبورگ و در پاسخ به پرسشی که از ایشان در اینباره شده ایراد گردیده است.
وصیت نامه آیت الله دکتر بهشتی
اینجانب محمد حسینی بهشتی، دارنده شناسنامه شماره ۱۳۷۰۷ از اصفهان وصیت می کنم به همسرم و فرزندانم و سایر بستگانم که در زندگی بیش از هر چیز به فروغ الهی که در دل انسانهاست اهمیت دهند و با ایمان به خدای یکتای علیم قدیر سمیع بصیر رحمان و رحیم و پیامبران بزرگوارش و پیروی از خاتم پیامبران و کتابش قرآن و از ائمه معصومین سلام الله علیهم اجمعین و اهتمام به ذکر و یاد خدای و نماز با حضور قلب، روزه….